museum-digitalЛьвівська область
CTRL + Y
ru
Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького Українське малярство кінця XVII – першої половини XX ст. [Ж-71]
Захід сонця в лісі (з серії «Подорожі Наддніпрянською Україною») (Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького CC BY-NC-ND)
Происхождение/Права: Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького (CC BY-NC-ND)
1 / 1 Предыдущие<- Далее->

Захід сонця в лісі (з серії «Подорожі Наддніпрянською Україною»)

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

«Захід сонця в лісі» можна вважати апогеєм зворушливої історії кохання Аріадни Драгоманової та Івана Труша. Визначальними для цієї роботи є і поетична метафора у змалюванні ліричного образу української природи, переданого з особливим елегійним відчуттям, і виразні риси пленерно-імпресіоністичного живопису. Багатоплановості композиції в цьому полотні досягнуто за допомогою колористичних ефектів, засобів передання повітряного простору та майстерного відтворення заходу сонця, яке яскравою жовтогарячою плямою немовби пронизує лісовий обшир і мерехтить у глибині поміж деревами, огортаючи вечірній ліс золотим серпанком. Художник непомітно вводить глядача в таємничий залитий призахідним сонячним промінням світ. Око митця фіксує миттєвість і передає її старанно дібраними барвами, серед яких вирізняється ціла палітра кольорів, відтінки яких майже зливаються в гамі. Твір було експоновано на Першій всеукраїнськійвиставці (1905), де його придбав митрополит Андрей Шептицький.

Материал/Техника

Полотно, олія

Размеры

95,5x150 см

Литература

  • Біла, Оксана (2019): Відомий і невідомий Труш : науковий альбом-каталог. Львів
Карта
Интеллектуальное творение Интеллектуальное творение
1904
Труш, Иван Иванович
Сырец
Принадлежало Принадлежало
1914
Национальный музей во Львове имени Андрея Шептицкого
Львов
[Привязка к времени] [Привязка к времени]
1904
1903 1916
Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького

Объекты из: Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького – один із найвизначніших осередків акумулювання та промоції духовно-мистецьких надбань...

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.